top of page

FAQ

Veelgestelde vragen

Het volgende is een zorgvuldig uitgedachte en samengestelde lijst met vragen die verschillende klanten in het verleden hebben gesteld. Als je een vraag voor ons hebt, ga dan door deze lijst voordat je contact opneemt. Als je het antwoord dat je zoekt niet kunt vinden, neem dan rechtstreeks contact met ons op. We helpen je graag.

Is het echt zonder GSM?

Je wordt aan het begin van het weekend uitgenodigd om je gsm in een schuif te steken. Op voorhand krijg je een mail met het telefoonnummer van Romiena die wel steeds bereikbaar is, zo kan je een contactpersoon doorgeven aan het thuisfront.
Uiteraard is niks verplicht; wij zien het als een kans om de digitale ruis even stil te leggen. Stel dat je toch liever je gsm bijhoudt, dan is de regel dat deze niet in de gemeenschappelijke ruimtes wordt gebruikt.

Kan ik meedoen als yoga beginner?

Jazeker, de yogasessie op zaterdagochtend is bedoeld om langzaam wakker te worden en is aangepast aan alle niveaus.  Dus ook als je geen enkele ervaring hebt met yoga of meditatie.

Heb ik ervaring nodig met therapie?

Unplugged Weekends staan open voor iedereen. De workshops die door Ruth gegeven worden, bevatten concrete oefeningen om op verschillende manieren bij jezelf stil te staan.
Als psycholoog en gestalttherapeut stelt zij vaak verdiepende vragen die je kunnen helpen in je persoonlijke proces, maar je beslist zelf tot waar dit voor jou gaat. De workshops zijn ook steeds vrijblijvend en niet verplicht.
Dit maakt dat dit weekend enerzijds gericht is op mensen die vooral willen uitpluggen en eens willen kennis maken met oefeningen ivm persoonlijke groei 
en anderzijds ook zeer voedend is voor mensen die reeds langer bezig zijn met hun persoonlijk proces en de workshops zien als een nieuwe manier om naar zichzelf te kijken.

Is het dan een therapieweekend?

Neen, het is geen therapieweekend, maar het kan wel een therapeutisch effect hebben.
Zoals hierboven beschreven, worden er 4 workshops 'persoonlijke groei' gegeven, waarbij je aan de hand van een aantal concrete oefeningen stilstaat bij jezelf. Hierbij kan het zijn dat je bepaalde zaken ervaart en inzichten krijgt over jezelf die vernieuwend kunnen zijn. Er worden ook enkele 'handvaten' aangereikt onder de vorm van 'take aways' wat helpend kan zijn in je eigen proces. Bovendien begeleidt Ruth dit op zo'n manier dat er een veilige sfeer ontstaat waarbij ook persoonlijke zaken en kwetsbaarheden kunnen worden gedeeld.
Vanuit haar achtergrond als psycholoog en Gestalttherapeut kan Ruth verdiepende vragen stellen die je kunnen helpen om je bewustzijn over jezelf te verhogen. Dit alles, plus het samenzijn met een nieuwe groep mensen op een inspirerende plek, kan ervoor zorgen dat je dus wel een therapeutisch effect ervaart.
Het verschil met een therapieweekend is echter dat er niet voldoende tijd is om op ieders proces uitgebreid en voldoende lang in te gaan.
Stel dat er toch iets is waar meer ondersteuning en tijd voor nodig zou zijn, dan blijft Ruth ook na het weekend bereikbaar om met jou te zoeken waar je daarvoor terecht kan.

Hoe groot is de groep?

We kiezen bewust voor een relatief kleine groep van maximum 12 mensen. Op die manier trachten we ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor elke deelnemer en dat mensen zich comfortabel en veilig genoeg kunnen voelen om zichzelf te zijn.

Wat als ik eigenlijk geen groepsmens ben?

Het is vooral belangrijk dat jij je comfortabel voelt. Jij beslist aan wat je wil deelnemen op jouw tempo.
Wil je liever een deugddoende wandeling maken of een badje nemen in plaats van samen aan tafel te zitten? Prima. Het is jouw uitplug-moment.
Ook tijdens de workshops beslis je telkens wat je al dan niet wenst te delen over jezelf.
Ruth heeft als psycholoog ondertussen meer dan 10 jaar ervaring, ook in het begeleiden van groepen. Hierdoor gelooft ze erg in de kracht van groepen en weet ze hoe de herkenbaarheid van andere verhalen net versterkend kan zijn. Dit betekent echter niet dat je steeds moet praten of aan het woord hoeft te zijn. Je bent aanwezig op de manier die op dat moment voor jou het meeste klopt.

Hoe zit dat met die tweepersoonskamer?

Er is heel bewust gekozen voor een rustgevende locatie met hele ruime en luxueuze kamers en aparte bedden. De kamers zijn zo ingericht dat iedereen genoeg eigen ruimte heeft. Bovendien heeft elke tweepersoonskamer een eigen badkamer. Indien je liever een kamer alleen hebt, dan kan je dat zonder probleem aanvragen aan een meerprijs. Geef gerust een seintje (Zie ook de volgende vraag).

Kan ik een eenpersoonskamer aanvragen?

Ja, zoals hierboven beschreven kan je, naargelang de beschikbaarheid, een kamer alleen aanvragen. Dit komt dan op een meerprijs van 75 euro.

Kan ik deelnemen met een vriend/vriendin?

Je kan zowel individueel deelnemen als samen met iemand anders inschrijven. Sommige mensen vinden het fijn om niet alleen naar zo'n weekend te komen, anderen kiezen er net voor om de tijd helemaal voor zichzelf te nemen.

Kan ik specifieke dieetwensen doorgeven?

We houden graag rekening met jouw wensen en eventuele allergieën of intoleranties.  Je kan dit gerust doorgeven bij je inschrijving. Alle maaltijden zijn sowieso vegetarisch en worden met veel zorg vers bereid door Romiena en Annelies Gheeraert, een vriendin met passie voor alles wat met eten te maken heeft.

Wat met fysieke en andere hindernissen?

Het kan gebeuren dat mensen aangeven dat ze soms gehinderd worden door fysieke of andere uitdagingen. Neem gerust contact met ons op en we kijken wat de mogelijkheden zijn om dit weekend zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Wat als de kostprijs voor mij te hoog is?

Wij begrijpen zeer goed dat zo'n weekend een engagement is op verschillende vlakken, ook financieel. Als je merkt dat dit voor jou een drempel vormt om mee te doen, neem dan contact op en dan bekijken we samen wat mogelijk is.

Veelgestelde vragen: Veelgestelde vragen
bottom of page