top of page

Plan gerust een gesprekje in.

15 minuten toelichting en kennismaking

Wil je graag meer weten over hoe Unplugged nu precies in zijn werk gaat? Of heb je concrete vragen die je graag even persoonlijk stelt? Klik hier en boek een moment in waarbij we elkaar even online kunnen spreken, dat geeft je meteen een beeld.

Geheel vrijblijvend, uiteraard.

Wie zijn wij: Over

Wie zijn wij?

Ruth De Pau is gepassioneerde facilitator van het weekend. Ze is klinisch psycholoog en specialiseerde zich via een vierjarige opleiding in de Gestalttherapie. Ruth heeft meer dan tien jaar ervaring als therapeut, zowel in individueel als in groepsverband. Ze slaagt erin een hechte en veilige groepsdynamiek te creëren, met respect voor ieder individu. Meer info vind je hieronder.


Romiena Decoutere is organisator en bezieler van het weekend. Romiena is economist van opleiding en bouwt tijdens het dagelijkse leven aan duurzame luier-oplossingen. Tijdens dit weekend staat zij in voor de catering en voor logistieke en praktische ondersteuning.

Samen vormen Ruth en Romiena een complementair duo dat zelf enorm geniet van het organiseren en faciliteren van retreats, en dat nu al halsreikend uitkijkt naar de volgende edities.

202203_Unplugged (4 van 106).jpg
Wie zijn wij: Over

Ruth De Pau

Ja tegen het leven

Ruth wazig.jpg

Een cafe latté in een sfeervolle koffiebar en me dan stiekem laten inspireren door de gesprekken rondom mij… Of met de koersfiets en de krant in de rugzak op zoek naar een schoon panorama. Of ‘smorgens, nog voor de dag start, een frisse duik in de Blaarmeersen. Daar kan ik oprecht blij van worden.

Professioneel krijg ik dan weer energie van het feit dat ik samen met mensen op zoek kan gaan naar waar ze tegenaan lopen en vooral hoe ze terug wat meer vrijheid kunnen voelen in contact met zichzelf en hun omgeving.

Momenteel werk ik als zelfstandig klinisch psycholoog in de groepspraktijk Tondel, huis voor psychotherapie in Gent. En daarnaast begeleid ik groepstherapie in de praktijk Veelvoud in Aalter en geef ik op regelmatige basis workshops zoals ‘Wie ben ik’ (Artevelde Hogeschool) of ‘Authenthiek Leiderschap’ (Lunex University). Voordat ik in Gent aan de slag ging, werkte ik meer dan tien jaar aan de Universiteit van Antwerpen, waar ik psychologische begeleiding en coaching gaf aan studenten. Ik kreeg daar ook de microbe voor het werken met groepen te pakken en begeleidde er een vijftigtal meerdaagse workshops rond identiteit, faalangst, stress, uitstelgedrag enz.

Onderweg, in 2013, koos ik ervoor met te specialiseren via een vierjarige opleiding in de Gestalttherapie. Gestalttherapie is voor mij een erg complete therapievorm die ervan uitgaat dat je blokkades, maar dus ook je groei, gebeurt in het contact met anderen. Via gesprekken en ervaringsgerichte creatieve oefeningen krijgen we in de sessies zicht op gedachten, gevoelens, alsook lichamelijke gewaarwordingen. Op die manier word je je steeds meer bewust van je eigen patronen en kan je je steeds vrijer voelen om deze te veranderen.

Deze manier van werken, sluit ook heel erg aan bij het aan de slag gaan in groep: door samen met anderen te onderzoeken hoe jij precies bent in relaties en met anderen, leer je jezelf beter kennen.

Zelf heb ik deze kracht van groepen al meermaals mogen ervaren tijdens allerhande cursussen en opleidingen. Zoals mijn yoga teacher training en jaaropleiding systemisch opstellingswerk, maar ook losse weekends bio-energetica, lichaamsgerichte retreats, groepsdynamica-trainingen, stilteweekends, mindfulnesscursussen,… Stuk voor stuk ervaringen die mijn persoonlijk proces kleurden en die ik ook meeneem in mijn eigen werk, zoals de workshops tijdens dit Unplugged Weekend.

Ik kijk er dan ook keihard naar uit je te ontmoeten!


Ruth

Lid van NVAGT en Psychologencommissie
Visumnummer: 261305
Erkenningsnummer: 852122233

Opleidingen:


Jaaropleiding Opstellingswerk, Vidende (2022)
Gestalttherapie-opleiding, Instituut voor Communicatie i.s.m. Vives (2013-2018)
Authentic Yoga Teacher Training, Scottsdale AZ  (2017)
Specifieke Lerarenopleiding, C.V.O. Kisp (2012)

Master in de klinische Psychologie, UGent (2009)

Wie zijn wij: Over
bottom of page